Σύλλογος Κουρουνιωτών - Εγρηγοριανών Χίου

Ειδήσεις και σχόλια απο τα χωριά μας - Αυλόγυρος τεύχος 40

Σημείωση: τα κείμενα αναδημοσιεύονται απο την στήλη του "Αυλόγυρου" ολόκληρα ή επιλέγονται κάποια απο αυτά.

Νέα αγροτικός ιατρός στα Κουρούνια

Το αγροτικό ιατρείο Κουρουνίων από τον περασμένο Φεβρουάριο απέκτησε νέα γιατρό. Η νέα γιατρός είναι η Τίνα Κανέλη από την Αθήνα

ΑΟι πληροφορίες μας λένε πως πρόκειται για ένα νέο άνθρωπο με μεγάλο ενδιαφέρον για το λειτούργημά της και διάθεση για προσφορά. Ήδη έχει πάρει ξεχωριστή θέση στην καρδιά τών συγχωριανών μας που έχουν την ανάγκη της (και δυστυχώς την έχουν πολλοί).

Ο "Αυλόγυρος" τής εύχεται καλή διαμονή στον τόπο μας. Είμαστε βέβαιοι πως οι αναμνήσεις της από την πρώτη επαγγελματική της ενασχόληση με την ιατρική θα είναι ευχάριστες.

Απ' ότι πληροφορηθήκαμε η πρώτη της επαφή με το χωριό δεν ήταν ιδιαίτερα ευχάριστη, αφού πήγε εκεί καταχείμωνο και οι συνθήκες διαμονής στο χώρο που διαθέτει μέχρι σήμερα η εκκλησία στον εκάστοτε γιατρό δεν είναι ότι καλύτερο. Το κρύο τσουχτερό και η υγρασία διαπεραστική. Συνθήκες σκληρές για τρυφερές υπάρξεις που έχουν μάλιστα μεγαλώσει στην πόλη και δεν έχουν συνηθίσει σ' αυτές τις κλιματολογικές συνθήκες.

Και όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που υπάρχει ένα έτοιμο ολοκαίνουργιο ιατρείο λίγα μέτρα πιο πάνω που στέκει ακατοίκητο. Κάνουμε έκκληση στην ευαισθησία τού Δημάρχου (που ως γιατρός ο ίδιος πρέπει να είναι ευαισθητοποιημένος με τον κλάδο), στον πρόεδρο τού Νοσοκομείο, στον οποίο ανήκει διοικητικά το αγροτικό ιατρείο Κουρουνίων, και σε όποιον άμεσα ή έμμεσα εμπλέκεται με το θέμα. Τούς παρακαλούμε να παρακάμψουν τα όποιας γραφειοκρατικής μορφής προβλήματα υπάρχουν και να παραδώσουν επιτέλους το νέο αγροτικό ιατρείο Κουρουνίων σε χρήση. Κάθε περαιτέρω καθυστέρηση τούς εκθέτει ανεπανόρθωτα στην κοινή γνώμη τών κατοίκων τής Αμανής.


Ο δρόμος τού Κάτω Χωριού

Δεν φαντάζεστε τη χαρά μας, φίλοι συγχωριανοί, όταν έχουμε να σάς αναγγείλουμε ευχάριστα νέα για θέματα που αφορούν στα χωριά μας. Όταν δεν είμαστε στη δυσάρεστη θέση να γκρινιάζουμε συνεχώς και να απαιτούμε αυτά που αυτοδικαίως δικαιούμεθα.

Κι αυτή τη φορά είμαστε στην ευχάριστη θέση να σάς ενημερώσουμε ότι ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο πρότεινε να ενταχθεί στο πρόγραμμα "Θησέας" τής περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ο δρόμος τού Κάτω Χωριού.

Το κονδύλι που προτάθηκε γι' αυτό το έργο είναι 73.295 €. Εκτός από το δρόμο τού Κάτω Χωριού προτάθηκαν άλλα έξι έργα σε διάφορα Δημοτικά Διαμερίσματα τού Δήμου μας για την περίοδο 2005-2006.

Ευχή και ελπίδα μας τώρα είναι να κινηθούν οι διαδικασίες με γοργούς ρυθμούς για να ολοκληρωθεί (αν φτάσουν τα χρήματα να ολοκληρωθεί) αυτό το έργο που τόσο πολύ μάς λείπει. Παρ' ότι η εμπειρία μας είναι "τραυματική" από ανάλογα έργα (αγροτικό ιατρείο Κουρουνίων π.χ.) ελπίζουμε αυτή τη φορά να νικηθεί το άγριο θηρίο τής γραφειοκρατίας. Ελπίζουμε, έστω και αργά, ότι κάτι θα γίνει στον ξεχασμένο από Θεούς και ανθρώπους οικισμό τού Κάτω Χωριού.


© Φιλοπρόοδος 'Ομιλος Κουρουνίων Χίου,    Κουρούνια, Χίος  -  Kourounia, Chios