Σύλλογος Κουρουνιωτών - Εγρηγοριανών Χίου

Ειδήσεις και σχόλια απο τα χωριά μας - Αυλόγυρος τεύχος 46

Σημείωση: τα κείμενα αναδημοσιεύονται απο την στήλη του "Αυλόγυρου" ολόκληρα ή επιλέγονται κάποια απο αυτά.

Ποιος είναι ο νέος μας Δήμαρχος

Ο νέος Δήμαρχος τής Αμανής που προέκυψε από τις Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές τής 15ης Οκτωβρίου 2006 είναι ο Γιώργος Χρίτης, μέχρι σήμερα αντιδήμαρχος.

Ο Γιώργος Χρίτης γεννήθηκε στα ο Άγιο Γάλας.

Υπηρέτησε την κοινότητα Αγίου Γάλακτος ως κοινοτάρχης για δώδεκα χρόνια.

Εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης στο Δημοτικό Συμβούλιο τού Δήμου Αμανής από την ίδρυσή του και πήρε την θέση τού Αντιδημάρχου, την οποία διατήρησε και στην επόμενη θητεία.

Ήταν ο άμεσος συνεργάτης τού Δημάρχου Γιάννη Μαλαφή και η παρουσία του στο Δήμο ήταν καθοριστική.

Είναι παντρεμένος και έχει ένα γιο το Μιχάλη.

Ο "Αυλόγυρος" εκφράζει τα θερμά συγχαρητήριά του στο νέο Δήμαρχο για την εκλογή του και του εύχεται ολόψυχα να επιτύχει στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει. Επιτυχία, τού Δημάρχου, σημαίνει επιτυχία για το τόπο και αυτό πιστεύουμε πως είναι το επιδιωκόμενο από όλους.

Οι στήλες του "Αυλόγυρου" θα είναι πάντα ανοιχτές για συνεργασία με το Δήμο και τον Δημοτικό Συμβούλιο. Ευχή και ελπίδα μας στη νέα περίοδο, που ξεκινά από τον καινούργιο χρόνο, να αλλάξει η επικοινωνιακή πολιτική τού Δήμου προς το συμφέρον όλων και ιδιαίτερα τού τόπου.


Εγκρίθηκε η επιδότηση για το οινοποιείο

Λίγο πριν τυπωθεί ο "Αυλόγυρος" με χαρά πληροφορηθήκαμε πως το αίτημα που υπέβαλε η "ΑΡΙΟΥΣΙΟΣ Α.Ε." στο Υπουργείο Γεωργίας για την κατασκευή οινοποιείου εμφιαλωτηρίου στην Αμανή εγκρίθηκε.

Η κατασκευή τού έργου αυτού αποτελεί σταθμό για την ανάπτυξη τής περιοχής και ήταν διακαή πόθος και επιθυμία τής διοίκησης τής εταιρείας. Είναι μια πολύ μεγάλη επένδυση που θα τονώσει σίγουρα την οικονομία τής περιοχής και θα τής προσδώσει άλλη δυναμική.

Λεπτομέρειες για το έργο αυτό θα δημοσιεύσουμε στο επόμενο φύλλο μας.

Νεκροταφείο για σαραβαλάκια η Αμανή;

Όσοι κινηθήκατε στο επαρχιακό δρόμο τής Αμανής από τα Χάλανδρα μέχρι τα Νενητούρια με θλίψη, όπως κι εμείς, θα διαπιστώσατε ότι χρόνο με το χρόνο …φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια τα εγκαταλειμμένα σαραβαλάκια.

Είναι ένα θέαμα που πληγώνει βάναυσα το περιβάλλον, προσβάλει την αισθητική μας, είναι ντροπή για τον πολιτισμό μας και φυσικά ρυπαίνει τη φύση.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος, όμως, είναι η κατάσταση αυτή να γίνει καθεστώς και όποιος δεν έχει τι να κάνει το παροπλισμένο όχημά του, μικρό ή μεγάλο, να το εγκαταλείπει στον επαρχιακό δρόμο τής Αμανής με ότι αυτό σημαίνει για την περιοχή μας.

Είναι ένα πρόβλημα που οφείλει η Νομαρχία Χίου, στην ευθύνη τής οποίας ανήκει ο επαρχιακός δρόμος, να λάβει σοβαρά υπ' όψη. Πιστεύουμε πως για να λυθεί το πρόβλημα πρέπει να δημιουργηθεί ένας καθορισμένος και ελεγχόμενος χώρος στον οποίο να υποχρεώνονται να αφήνουν τα άχρηστα οχήματά τους όσοι δεν τα χρησιμοποιούν.


© Φιλοπρόοδος 'Ομιλος Κουρουνίων Χίου,    Κουρούνια, Χίος  -  Kourounia, Chios