Σύλλογος Κουρουνιωτών - Εγρηγοριανών Νέας Υόρκης

Το βήμα της ομογένειας - Αυλόγυρος τεύχος 34


Από το Σύλλογο Κουρουνιωτών Εγρηγοριανών Νέας Υόρκης πήραμε τις παρακάτω ειδήσεις από τις δραστηριότητες του εκεί Συλλόγου.


Το τουρνουά Μπάσκετ τής Χιακής Ομοσπονδίας

Πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Ιουνίου το τρίτο ετήσιο τουρνουά μπάσκετ, που οργάνωσε με πολύ μεγάλη επιτυχία η Χιακή Ομοσπονδία στο QUEENS COLLEGE τής Νέας Υόρκης.

Στο τουρνουά συμμετείχαν 12 ομάδες και το παρακολούθησαν πάνω από διακόσια άτομα που είχαν γεμίσει το κλειστό γυμναστήριο τού Κολεγίου. Η οργάνωση ήταν άψογη και η ποιότητα τού μπάσκετ πού είδαμε ήταν πολύ υψηλή.

Κοινή ομάδα έφτιαξαν τα Κουρούνια με τα Αφροδίσια, το Λέοντα Αμανής. Η ελλιπής προετοιμασία τής ομάδας, που οφείλεται κυρίως στο γεγονός να βρεθούν και να προπονηθούν σωστά οι παίκτες δεν έφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Το πρώτο μας παιχνίδι ήταν το πρωί τού Σαββάτου, στις 11 με τα Καρδάμυλα. Μέχρι να μπουν στο πνεύμα τού παιχνιδιού οι παίκτες μας και τής διοργάνωσης, βρεθήκαμε να χάνουμε από μια ομάδα που ήταν μέσα στις δυνατότητές μας. Στη συνέχει νικήσαμε το Θολό-ποτάμι. Η κλήρωση, εν συνεχεία, δεν ήταν καλή με μάς, αφού μάς έριξε να αγωνιστούμε με την Αγία Παρασκευή Λειβαδίων, περσινή πρωταθλήτρια, που είχαν αποκλείσει το φαβορί για την κατάκτηση τού τίτλου ομάδα τών Καμπιών. Η ομάδα μας έπαιξε πολύ καλά και έχασε μόνο με έξι πόντους διαφορά.

Ο καλύτερος παίκτης μας ήταν ο Αντώνης Βουρνούς με τούς Παναγιώτη Λιάπη και Βασίλη Κωβόρο (από τις Τρύπες) να προσφέρουν πολλά.

Χορηγός τής εκδήλωσης ήταν η "Λόντζα Πίτσα", που πρόσφερε δωρεάν τα φαγητά και τα αναψυκτικά σε όλες τις ομάδες.

Θερμά συγχαρητήρια πρέπει να δώσουμε στον Παντελή Μπουρνιά, για την πραγματικά άψογη διοργάνωση. Συγχαρητήρια επίσης στην πρωταθλήτρια ομάδα τής Αγίας Παρασκευής Λειβαδίων.

Για την ιστορία αναφέρουμε τις ομάδες που έλαβαν μέρος: Λέων Αμανής, Πελιναίον, Καρδάμυλα, Λεπτόποδα, Καμπιά, Θολοποτάμι, Δαφνώνας, Βροντάδος, Αγία Παρασκευή Λειβαδίων, Μερμήγκι, Άγιος Γεώργιος και Θυμιανά.

Βραβείων ...άξιοι

΄Εληξε κι' εφέτος το τουρνουά ποδοσφαίρου σάλας και φυσικά με το τέλος της σεζόν είχαμε και τα βραβεία της χρονιάς:

Καλύτερος αμυντικός: Γιάννης Λιάπης

Καλύτερος επιθετικός: Παντελής Κ. Κατσαρός

Καλύτερος νέος παίκτης: Τάκης Ν. Κατσαρός

Πιο ωραίο στυλ: (χωρίς μπάλα) Σιδερής Ι. Σταματινός

Καλύτερος παίκτης: Γιάννης Ν. Σιταράς (δεν πειράζει που… δεν έπαιζε)

Χρυσή παντόφλα: Γιάννης Κεφάλας


© Φιλοπρόοδος 'Ομιλος Κουρουνίων Χίου,    Κουρούνια, Χίος  -  Kourounia, Chios