Σύλλογος Κουρουνιωτών - Εγρηγοριανών Χίου

"Αυλόγυρος"


'Αυλόγυρος

Το πρώτο φύλλο του "Αυλόγυρου"

...και το όνομα αυτής "Αυλόγυρος"

Σχεδόν σε όλα τα Δ.Σ που διοίκησαν τον Σύλλογο, μία απο τίς βασικές προτεραιότητες που είχαν, ήταν να εκδίδεται ένα έντυπο το οποίο θα ενημέρωνε τούς απανταχού Κουρουνιώτες - Εγρηγοριανούς για τα δρώμενα στην "κοινωνία" των Κουρουνιωτών- Εγρηγοριανών αλλά και της Χίου γενικότερα.

Τήν άνοιξη του 1995 με καθοδηγητή τον τότε πρόεδρο του Συλλόγου κ. Ισίδωρο Κατσαρό και συμπαραστάτες τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ συστήνεται μία επιτροπή που αναλαμβάνει το έργο της έκδοσης εφημερίδας. Η επιτροπή αυτή αποτελείτο απο τα μέλη: Ιωάννη Ν. Ζαννή, Γιώργο Β. Κεφάλα, Πέτρο Ι. Μοσχούρη και Αντιγόνη Χατζηβασιλείου. Μετά τίς άοκνες προσπάθεις όλων, πολύ τρέξιμο, αγωνία, άγχος αλλά με περίσσιο ενθουσιασμό, τον Σεμπτέμβριο του 1995 εκδίδεται το πρώτο φύλλο του "Αυλόγυρου". Ολοι οι Κουρουνιώτες και Εγρηγοριανοί ανα τον κόσμο υποδέχθηκαν τον "Αυλόγυρο" με ενθουσιασμό, ζεστασιά και αγάπη. Τα μηνύματα απο τα μέλη και φίλους του Συλλόγου ήταν κάτι παραπάνω απο ενθαρρυντικά.

Παραθέτουμε το κύριο άρθρο του πρώτου φύλλου της εφημερίδας, απο τον κ. Ισίδωρο Κατσαρό με τίτλο

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

"Ενα όνειρο πολλών χρόνων, σήμερα γίνεται πραγματικότητα. Συζητήσεις ετών, σχεδόν απο την ίδρυση της "Άδελφότητας Κουρουνιωτών", το 1968, και του "Συλλόγου Κουρουνιωτών-Εγρηγοριανών Αττικής", το 1975, κατάφεραν να υλοποιηθούν μετά απο 27 ολόκληρα χρόνια και έτσι να είμαστε σήμερα σε θέση να σας παρουσιάσουμε αυτή την εφημερίδα.

Το ξεκίνημα της προσπάθειας αυτής, είναι αποτέλεσμα της αγάπης που μας ενώνει όλους για τον τόπο καταγωγής μας και η ανάγκη επικοινωνίας, με όλους τους συγχωριανούς μας και με τούς Χιώτες γενικότερα, που βρίσκονται διάσπαρτοι σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γής.

Στόχος μας, είναι να φτάσει όσο πιο ψηλά και μακρυά γίνεται, όπου υπάρχει Κουρουνιώτικο-Εγρηγοριανό και Χιώτικο στοιχείο ανά τον κόσμο, γεφυρώνοντας έτσι το χάσμα της απόστασης που μας χωρίζει, πληροφορώντας για δρώμενα απο τούς κατά τόπους Συλλόγους, φορείς, ομάδες και μεμονωμένα άτομα.


© Φιλοπρόοδος 'Ομιλος Κουρουνίων Χίου,    Κουρούνια, Χίος  -  Kourounia, Chios