Ειδήσεις-Ενημέρωση-Γεγονότα

Νέος Διευθυντής στη Δ.Ε.Π.Α Αμανής


Το Σάββατο 17 Μαρτίου έγινε στο Δημαρχείο η πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού και Ανάπτυξης Αμανής (Δ.Ε.Π.Α.Α.) υπό την προεδρεία του δημάρχου Γιώργου Χρίτη και με τη συμμετοχή των νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου που είναι:

Οι αντιδήμαρχοι Νίκος Ψυλλής και Μαρκέλλα Τσικαλά-Κεψάλα, οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης Στάμος Γεντής και Πάνος Λαγός καθώς και η κ. Σταματία Τσιαδή και ο κ. Δημήτρης Μαλλάς.

Παρών στη συνεδρίαση και ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Μαλαψής ως εκπρόσωπος της προηγούμενης διοίκησης της εταιρίας. Το Δ.Σ συζήτησε τα παρακάτω θέματα:

  • Απολογισμός χρήσης του έτους 2006.
  • Αποδοχή της παραίτησης του προηγούμενου διευθυντή της εταιρίας κου Γιάννη Φράγκου, που αποχώρησε στις 31/12/2006.
  • Εισήγηση για τις προοπτικές της εταιρίας στο μέλλον.
  • Έγκριση πρόσληψης νέου διευθυντή της εταιρίας.

Γεγονός είναι ότι η συζήτηση για τα πεπραγμένα της εταιρίας το 2006 ήταν πολύ σύντομη, αφού η μέχρι τώρα δραστηριότητα της ουσιαστικά περιορίστηκε στην εκτέλεση του επιδοτούμενου από την Ε.Ε προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι" και στην φιλοξενία κάποιων παιδιών από το εξωτερικό το περασμένο καλοκαίρι. Δεν θα ήταν άδικο να πούμε ότι η εταιρία έως τώρα δεν έχει παίξει κανένα ιδιαίτερο ρόλο στην ανάπτυξη της περιοχής όπως θα μπορούσε. Η μέχρι τώρα πορεία της δεν αντέχει καν σε οποιαδήποτε κριτική. Από τη πλευρά του ο Δήμος "προικοδοτεί" την επιχείρηση με 60.000 ευρώ ετησίως ήδη για 2 χρόνια, κάτι που θα κάνει και εφέτος όπως και για τα επόμενα 2 χρόνια, υλοποιώντας σχετική απόφαση του για αύξηση του κεφαλαίου της από το 2005 με 300.000 ευρώ σε 5 χρόνια.

Το ερώτημα είναι τι θα κάνει αυτή η εταιρία; Ο δήμαρχος Γ. Χρίτης στην αρχική του τοποθέτηση στη συνεδρίαση του Δ.Σ είπε απλά: "Να κάνει κάτι παραπάνω από ό,τι μέχρι τώρα". Αυτό βέβαια είναι πολύ εύκολο αφού μέχρι τώρα δεν έκανε σχεδόν τίποτε. Εμείς πιστεύουμε ότι θα πρέπει να κάνει πολύ περισσότερα.

Ο Δήμαρχος παρουσίασε στο Δ.Σ την επιλογή του για τη θέση του διευθυντή της εταιρίας. Πρόκειται για τον κο Γιάννη Μπελαβίδα που ήταν επίσης παρών στη συνεδρίαση. Ο Γιάννης Μπελαβίδας είναι οικονομολόγος και έχει εμπειρία σε αντίστοιχη επιχείρηση σημαντικού Δήμου των Βορείων Προαστίων της Αθήνας. Το Δ.Σ ενέκρινε τη τοποθέτηση του στη θέση του διευθυντή της Δ.ε.Π.Α.Α. Ο ίδιος παρουσίασε κάποιες από τις ιδέες του για τη πορεία της εταιρίας το 2007 που ελπίζουμε να μπορέσει να τις εφαρμόσει.

Η εφημερίδα μας εύχεται στον κ. Μπελαβίδα καλή επιτυχία στο έργο του!

Πηγή ενημέρωσης: εφημερίδα "η Αμανή"

© Φιλοπρόοδος 'Ομιλος Κουρουνίων Χίου,    Κουρούνια, Χίος  -  Kourounia, Chios