Ειδήσεις-Ενημέρωση-Γεγονότα

Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Αμανής 22 Φεβρουαρίου 2006


ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο προϋπολογισμός του 2006 με τα προηγούμενα χρόνια ήρθε για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο μετά την πρώτη προγραμματισμένη ακύρωση του (15 Φεβρουαρίου), την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2006.

Μοναδικός παρών σύμβουλος από τη μειοψηφία ο κ. Ν. Στεφάνου ζήτησε να γίνει αναλυτική περιγραφή του κάθε κωδικού με αποτέλεσμα η συνεδρίαση να τραβήξει σε μάκρος και να κουράσει όλους τους παρευρισκόμενους.

Ο κ. Στεφάνου αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον κωδικό των δημοσίων σχέσεων και τουριστικής προβολής όπου θεώρησε υπερβολικό το ποσό των 49.000 ευρώ για ένα δήμο όπως αυτόν της Αμανής.

Υπερβολικά επίσης θεώρησε τα χρήματα που παίρνουν ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι.

Τέλος ψήφισε το προϋπολογισμό εκτός από το σημείο εκείνο που αναφέρεται στα έξοδα των δημο σίων σχέσεων και της τουριστικής προβολής του δήμου

Ο κ. Σιάρμπας πρώην δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας και νυν ανεξάρτητος, καταψήφισε το προϋπολογισμό κατηγορώντας το Δήμαρχο για αντικοινωνική πολιτική και το προϋπολογισμό ως αντιαναπτυξιακό αφού κανένα σημαντικό έργο δεν ολοκληρώθηκε στην περιοχή.

Ο κ. Μαλαφής τόνισε ότι ο κάθε δημοτικός σύμβουλος είναι ελεύθερος να ονομάσει το προϋπολογισμό όπως θέλει και ότι τελικός κριτής του έργου του θα είναι ο ίδιος ο λαός.

Τόνισε ότι δεν θέλει να αντιπαρατεθεί με κανέναν και ότι ο προϋπολογισμός είναι ρεαλιστικός και κινείται μέσα στις ανάγκες και τις δυνατότητες του δήμου.

Το συνολικό ποσό του προϋπολογισμού ανέρχεται στα 2.867.838 ευρώ.

Πηγή ενημέρωσης: εφημερίδα "η Αμανή"

© Φιλοπρόοδος 'Ομιλος Κουρουνίων Χίου,    Κουρούνια, Χίος  -  Kourounia, Chios