Ειδήσεις-Ενημέρωση-Γεγονότα

Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Αμανής 27 Mαρτίου 2007

Με την παρουσία όλων των δημοτικών συμβουλών αυτή τη φορά αλλά και κάποιων Προέδρων έγινε και δεύτερη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμ-βουλίου μέσα στο Μάρτιο, τη Τρίτη 27 του μηνός.

Στη συνεδρίαση κυριάρχησε το θέμα της συζήτησης για λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση προβλημάτων λειψυδρίας κατά τη καλοκαιρινή περίοδο μετά από τη παρατεταμένη ανομβρία των τελευταίων μηνών. Ο δήμαρχος πρότεινε σειρά προληπτικών μέτρων.και ακολούθησε διαλογική συζήτηση με τη συμμετοχή των περισσότερων από τους συμβούλους που συμφώνησαν με τις περισσότερες από τις προτάσεις και πρότειναν μερικές ακόμη επιπλέον. Μεγάλη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη ενημέρωσης των κατοίκων, των επαγγελματιών και των επισκεπτών της περιοχής για την οικονομική χρήση του νερού, κάτι που, πρέπει να γίνει μεθοδικά και όχι μόνο μια φορά για να έχει αποτέλεσμα. Τα κυριότερα από τα μέτρα που προτάθηκαν είναι:

 • Ενημέρωση των πολιτών για την εξοικονόμηοη του νερού.
 • Άμεση αποκατάσταση τυχόν βλαβών κάι διαρροών του δικτύου.
 • Έγκαιρος καθαρισμός δεξαμενών και καλλιέργεια πηγών.
 • Εντατικοποίηση των ελέγχων ποιότητας και υγιεινής του νερού.
 • Ετοιμότητα για την πραγματοποίηση νέων γεωτρήσεων ή και μεταφοράς νερού αν παραστεί ανάγκη. Στο σημείο αυτό η αντιπολίτευση πρότεινε τη μεταφορά πόρων από τη συντήρηση των αγροτικών δρόμων που εφέτος λόγω έλλειψης βροχών δεν έχουν πάθει ιδιαίτερες ζημιές, για τη πραγματοποίηση γεωτρήσεων σε νέα σημεία όπως πχ στα Κουρούνια. Ο δήμαρχος απέρριψε τη πρόταση λέγοντας πως  αν  χρειαστούν  γεωτρήσεις

  υπάρχουν τα χρήματα για να γίνουν.

 • Έγκαιρη ολοκλήρωση των υδρευτικών έργων που είναι σε εξέλιξη ή άλλως διακοπή τους κατά τους θερινούς μήνες προκειμένου να μην υπάρξουν εκτεταμένες διαρροές.
 • Πάγωμα των επεκτάσεων του δικτύου εκτός οικισμών, ιδιαίτερα στις παραλίες της Βολισσού.
 • Κλείδωμα των κοινόχρηστων κρηνών για την αποφυγή σπατάλης όπως πχ το πλύσιμο των αυτοκινήτων.
 • Απαγόρευση φυτέματος κήπων που ποτίζονται με πόσιμο νερό από τα δίκτυα των οικισμών. Οι κήποι να ποτίζονται μόνο με νερό άρδευσης από στέρνες και πηγάδια.

Με την ευκαιρία ο σύμβουλος της αντιπολίτευσης Μιχάλης Γατανάς πρότεινε τη μελέτη για δημιουργία ανασχετικού φράγματος στο Μαλαγγιώτη ποταμό πριν από τη Παναγιά στα Λουτρά. Ο δήμαρχος απάντησε ότι το έργο είναι μεν σκόπιμο, αλλά μεγάλο και πιθανόν χρειάζεται 1 εκατ ευρώ, ποσόν που θα γίνει πρόταση να ενταχθεί στο Δ' Κ.Π.Σ.

Απολογισμός ενιαίας σχολικής επιτροπής για το έτος 2006

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος που εγκρίθηκε ομόφωνα ο σύμβουλος της αντιπολίτευσης Πάνος Λαγός έθεσε το θέμα της κακής κατάστασης ορισμένων εγκαταστάσεων του σχολείου της Βολισσού και συγκεκριμένα της ανάγκης για νέες τουαλέτες και για φωτισμό των αιθουσών. Για το θέμα που έχει επισημανθεί τόσο από το Τ.Σ της Βολισσού όσο και από το νέο Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, ο δήμαρχος απάντησε ότι τα έργα που πρέπει να γίνουν θα είναι έτοιμα ως την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς τον Σεπτέμβριο.

Αγορά αυτοκινήτου για το πρόγραμμα "Βοήθεια οτο Σπίτι"

Το  θέμα  εγκρίθηκε ομόφωνα αφού ως γνωστόν το αυτοκίνητο


© Φιλοπρόοδος 'Ομιλος Κουρουνίων Χίου,    Κουρούνια, Χίος  -  Kourounia, Chios