Ειδήσεις-Ενημέρωση-Γεγονότα

Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Αμανής 30 Απριλίου 2006


Με το ασθενοφόρο για μια ακόμη φορά να γίνεται θέμα και να προκαλεί έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του Δημάρχου και του Δημοτικού συμβούλου Σταμάτη Γεντή, με αφορμή της συζήτησης του θέματος "Τροποποίηση της απόφασης του Δ.Σ. σχετικά με την αγορά οχήματος για το πρόγραμμα Βοήθεια στο σπίτι", όπου ο κ. Γεντής ρώτησε για την τύχη του νέου ασθενοφόρου, συνεδρίασε το Δημοτικό συμβούλιο στις 30 Απριλίου 2006, ημέρα Κυριακή στο ΚΑΠΗ της Βολισσού.

Στην αναβάθμιση των παραλίων του στοχεύει ο Δήμος Αμανής με την τοποθέτηση ξύλινων ομπρελών στις πιο πολυσύχναστες παραλίες της Βολισσού. Ο Αντιδήμαρχος, κ. Γ. Χρίτης, εισηγήθηκε το θέμα προκαλώντας αρχικώς την αντίδραση του κ. Βουβουδάκη, ο οποίος επισήμανε ότι εάν δεν γίνει σωστός καταμερισμός, θα δημιουργήσει προβλήματα στους επαγγελματίες που διατηρούν καντίνες στις παραλίες. "Δεν είναι σωστό, ούτε να ευνοήσουμε, ούτε να βλάψουμε τους ιδιοκτήτες καντινών. Οφείλουμε να είμαστε δίκαιοι", υπογράμμισε. Ανταπαντώντας ο κ. Χρίτης ξεκαθάρισε ότι οι ομπρέλες δεν θα τοποθετηθούν μέσα σε ενοικιασμένους χώρους.

Τα υπόλοιπα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:

 • Πρόσληψη εποχιακού προσωπικού υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.
 • Καθορισμός των όρων διακήρυξης για την εκμίσθωση των κοινοτικών καταστημάτων (Καφενείων) Κουρουνίων και Νενητουρίων.
 • Ψήφιση πίστωσης 665 ευρώ για προμήθεια κάρτας cd για το Πάσχα του 2006.
 • Αίτηση Γεώργαλου Ιωάννη για παραχώρηση τμήματος ιδιοκτησίας του στο Δ.Δ. Φυτών στην κοινή χρήση.
 • Εφαρμογή δακοκτονίας έτους 2005

 • Αναμόρφωση προϋπολογισμού τρεχούσης χρήσης και εγγραφής πίστωσης 6.300 ευρώ για την αποκατάσταση ζημιών στα δίκτυα ύδρευσης Δ.Δ. Πισπιλούντας, Πιραμάς, Παρπαριάς, Νενητουρίων, Τρυπών, Λεπτοπόδων και Αγίου Γάλακτος.
 • Αναμόρφωση προϋπολογισμού τρεχούσης χρήσης για την εγγραφή και ψήφιση πίστωσης 3.000 ευρώ για την καταβολή μισθώματος παραχώρησης - χρήσης καταφυγίου τουριστικών σκαφών Βολισσού.
 • Αναμόρφωση προϋπολογισμού τρεχούσης χρήσης για την εγγραφή και ψήφιση πίστωσης 3.000 ευρώ για την αποκατάσταση ζημιών από θεομηνίες στα φωτιστικά Λήμνου, Λευκαθίων και αποκατάσταση ζημιών στις ντουζιέρες στην παραλία Λευκαθίων, Λήμνου Δ.Δ. Βολισσού.
 • Αναμόρφωση προϋπολογισμού τρεχούσης χρήσης για την εγγραφή και ψήφιση πίστωσης 6.000 ευρώ για την κατασκευή δικτύου μεταφοράς πόσιμου ύδατος από τη θέση "Δέση" Δ.Δ. Χαλάνδρων στις δεξαμενές ποσίμου ύδατος.
 • Έγκριση της συμμετοχής υπαλλήλων του Δήμου Αμανής σε σεμινάριο της Eυρωεκπαιδευτικής με θέμα "Η μεταναστευτική πολιτική στην Ελλάδα. Άδειες παραμονής. Παρουσίαση και ανάλυση του νόμου 3386/2005" και ψήφιση της πίστωσης των εξόδων μετάβασης τους.
 • Έγκριση των όρων δημοπράτησης του έργου "Ασφαλτόστρωση δρόμου από επαρχιακό προς Μαρβίνα και οικία Καστόρη Δ.Δ. Βολισσού.
 • Έγκριση των όρων δημοπράτησης του έργου Ανάπλαση πλατειών δημοτικών Διαμερισμάτων Πισπιλούντας, Νέας Ποταμιάς, Νενητουρίων και Αγιασμάτων Δήμου Αμανής.

© Φιλοπρόοδος 'Ομιλος Κουρουνίων Χίου,    Κουρούνια, Χίος  -  Kourounia, Chios