Ειδήσεις-Ενημέρωση-Γεγονότα

Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Αμανής 30 Ιουνίου 2006

Στο πρόγραμμα τηλεϊατρικής που θα συνδέει το νοσοκομείο Χίου με της Λευκωσίας μέσω δορυφόρου για τη διάγνωση περιστατικών, θα συμμετάσχει ο Δήμος Αμανής, προκειμένου να συνδέσει τα αγροτικά του ιατρεία.

"Τη μελέτη την έχει εκπονήσει ο Δημόκριτος και θα συμμετέχουμε ιιαζί με το Νοσοκομείο της Χίου. Ο συνοδικός προϋπολογισμός του έργου είναι 300.000 ευρώ και πιστεύω ότι η τηλεϊατρική θα βελτιώσει την πρωτοβάθμια περίθαλψη που παρέχουν τα ιατρεία μας", τόνισε ο Γ. Μαλαφής στο Δ.Σ. της περασμένης Παρασκευής, 30/6/2006.

Eπίσης, ο Δήμαρχος ενημέρωσε το Σώμα ότι μέσα στην eπόμενη εβδομάδα αναμένεται να φτάσει στη Βολισσό ένα ασθενοφόρο του EΚΑΒ, το οποίο θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των αγροτικών ιατρείων της Αμανής μέχρι να γίνει η παραλαβή του καινούργιου ασθενοφόρου.

Διαδημοτικά εργαλεία

Στην ομόφωνη έγκριση της σύμβασης της Διαδημοτικής Συνεργασίας με το Δήμο Καρδάμυλων για προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού προχώρησε το Δ.Σ. Αμανής.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε ότι έχουν εγκρθεί 250.000 ευρώ με τα οποία θα αγοραστεί ένα ανατρεπόμενο όχημα και ένα με εξαρτήματα καθώς επίσης θα εκπονηθεί μελέτη για την χρησιμοποίησή τους.

Στην πλατεία της Βολισσού η προτομή του Ν. Ζορμπά

Σε μία εκδήλωση που θα περιλάβει και την παρουσίαση του βιβλίου του Γρ. Σπανού για τη ζωή και το έργο του Ν. Ζορμπά θα πραγματοποιηθούν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του μεγάλου πολιτικού άνδρα που καταγόταν από τη Βολισσό. Η προτομή θα τοποθετηθεί στην πλατεία της Βολισσού και πιθανότατα μέσα στον Αύγουστο θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια.

Τουριστικό αγκυροβόλιο

Στην κατασκευή στεγασμένου χώρου για τις ανάγκες εξυπηρέτησης του τουριστικού αγκυροβολίου θα προχωρήσει ο Δήμος Αμανής. Ο Δήμαρχος τόνισε ότι το τουριστικό αγκυροβόλιο έχει εγκριθεί με προϋπολογισμό 2 εκατ. ευρώ και απαιτείται να δημιουργηθεί ένας στεγασμένος χώρος που θα εξυπηρετεί τους επισκέπτες του αγκυροβολίου.

Πολιτιστικές εκδηλώσεις

Με πέντε συνολικά εκδηλώσεις θα πλαισιωθεί το πολιτιστικό καλοκαίρι του Δήμου Αμανής. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν αμέσως μετά το πέρας της γιορτής του αγροτουρισμού και θα λήξουν πιθανότατα στις 16 Αυγούστου, θα περιλαμβάνουν 3 συναυλίες ρεμπέτικης και λαϊκής μουσικής, μία θεατρική παράσταση από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.


ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ

Συζητήθηκαν επίσης και ψηφίσθηκαν ομόφωνα τα παρακάτω θέματα:

 • Ο απολογισμός της ενιαίας σχολικής επιτροπής έτους 2005
 • Αίτηση Σιδεράτου Εμμανουήλ για χορήγηση άδειας εκμετάλλευσης του πολιτιστικού περιεχομένου του χωριού Βολισσός. (Αφορά την έκδοση βιβλίου με ήθη και έθιμα)
 • Ορισμός ορκωτού εκτιμητή για την εκτίμηση της εμπορικής αξίας ακινήτου
 • Αναμόρφωση προϋπολογισμού τρεχούσης χρήσης για την αποπληρωμή του έργου "Βελτίωση δρόμου Τρυπών οικισμού Έζουσας"
 • Έγκριση 1ου Α.Π.6. του έργου "Αποκατάσταση ζημιών υδροθεραπευτηρίου Αγιασμάτων και περιβάλλοντος χώρου.
 • Αποδοχή και διάθεση πίστωσης 40.000 ευρώ από επιχ/ση του Υπ. Ες. Για επισκευή και συντήρηση σχολικών κτηρίων.
 • Αποδοχή και διάθεση πίστωσης 34.000 ευρώ από ΣΑΤΑ 2006 (κάλυψη δράσεων αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών)
 • Αναμόρφωση προϋπολογισμού τρεχούσης χρήσης για την εκτέλεση του έργου "Συμπλήρωση δικτύου αποχέτευσης Ν. Ποταμιάς" προϋπολογισμού 6.632 ευρώ από ΣΑΤΑ 2006
 • Ψήφιση πίστωσης 15.000 ευρώ για παράθεση γευμάτων σε προσκεκλημένους του Δήμου Αμανής
 • Πληρωμή καταχώρησης του Δήμου Αμανής στο περιοδικό "Μικρές Κυκλάδες"
 • Αναμόρφωση προϋπολογισμού τρεχούσης χρήσης για την εγγραφή και ψήφιση πίστωσης 6.632 για την εκτέλεση του έργου "επέκταση τμημάτων αποχέτευσης στον οικισμό Βολισσού.
Πηγή ενημέρωσης: εφημερίδα "η Αμανή"

© Φιλοπρόοδος 'Ομιλος Κουρουνίων Χίου,    Κουρούνια, Χίος  -  Kourounia, Chios