Ειδήσεις-Ενημέρωση-Γεγονότα

Ολοκλήρωση δρόμου Κάτω Χωριού

Ο "Αυλόγυρος", φίλοι συγχωριανοί, έχει κάθε λόγο να είναι χαρούμενος, να πανηγυρίζει, να υπερηφανεύεται. Ο λόγος που μας προκαλεί αυτά τα ευχάριστα συναισθήματα είναι γιατί ο δρόμος τού Κάτω Χωριού, επιτέλους ολοκληρώθηκε.

Ένα όνειρο πολλών γενεών Κουρουνιωτών πριν από μερικές ημέρες πραγματοποιήθηκε. Η μόνη σκέψη που σκιάζει τη χαρά μας, είναι πως πολλοί από τούς συγχωριανούς μας, που ονειρεύτηκαν αυτό το δρόμο, δε ζουν πια ανάμεσά μας να τον δουν, να το χρησιμοποιήσουν και να χαρούν.

Και ο "Αυλόγυρος" έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει γιατί για το έργο αυτό έδωσε το δικό του αγώνα. Με άρθρα του κατέδειξε την αναγκαιότητά του, υπέδειξε τρόπους για να επιλυθούν τα τεχνικά προβλήματα - τη στιγμή που Δημοτικοί Σύμβουλοι ισχυρίζονταν στο Δημοτικό Συμβούλιο πως το έργο δεν είναι δυνατόν να γίνει λόγω τεχνικών δυσκολιών - πίεσε, σε υπέρμετρο βαθμό, τη δημοτική αρχή να κάνει το έργο, όταν προφασίζονταν τη μια η την άλλη δυσκολία για να το αναβάλει.

Σ' αυτά τα άρθρα πρέπει να προστεθούν έγγραφα τόσο των Τοπικών Συμβουλίων όσο και των Δ.Σ. των πολιτιστικών Συλλόγων προς τη Δημοτική αρχή και οι πάμπολες προσωπικές παραστάσεις και οι τηλεφωνικές επικοινωνίες.

Το έργο αυτό, λοιπόν, είναι κατάκτηση των κατοίκων του Κάτω Χωριού μόνο και κανείς δεν δικαιούται να ισχυρισθεί πως είναι έργο δικό του. Γιατί όλοι αυτοί που σήμερα θέλουν να το οικειοποιηθούν για ευνόητους λόγους δήλωναν πως στο Δήμο Αμανής δεν έχουν ανάγκες μόνο τα Κουρούνια. Λες και οι κάτοικοι τού συγκεκριμένου οικισμού εναντιώθηκαν σε έργα άλλων Δημοτικών Διαμερισμάτων.

Φίλοι, Κατωχωρούσοι, μην επιτρέψετε σε κανέναν να εξαργυρώσει σε είδος ένα έργο που δικαιωματικά σάς ανήκει και έπρεπε να έχει γίνει πριν από πολλά χρόνια. Όσοι πραγματικά πίστεψαν σ' αυτό και πάλεψαν για να γίνει δεν επιθυμούν κανενός είδους ανταποδώσει. Τους φτάνει μόνο η ικανοποίησή σας.

Πηγή ενημέρωσης: εφημερίδα "Αυλόγυρος"

Φωτογραφίες Νίκος Πιτσιλός


© Φιλοπρόοδος 'Ομιλος Κουρουνίων Χίου,    Κουρούνια, Χίος  -  Kourounia, Chios