Ειδήσεις-Ενημέρωση-Γεγονότα

Διασυλλογικό Όργανο Κουρουνίων - Ανακοίνωση

Η νέα χρονιά βρήκε το πρώτο έργο, την εκτέλεση τού οποίου συντονίζουμε, σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα ξεκίνησαν τα έργα τής πρώτης φάσης τής ανακαίνισης τού δημοτικού σχολείου. Τα έργα αυτά περιλαμβάνουν:

 • Το γκρέμισμα και την κατασκευή νέων τουαλετών.
 • Την επισκευή τής σκεπής τού σχολείου.
 • Την αποκαθήλωση τών σαθρών αμμοκονιαμάτων (σοβάδων) και την αποκατάστασή τους.
 • Το άνοιγμα νέων παραθύρων, για τον καλύτερο φωτισμό τού εσωτερικού χώρου.
 • Το γκρέμισμα εσωτερικών τοίχων για τη διαμόρφωση τού χώρου σύμφωνα με όσα προβλέπει το σχέδιο τού συγχωριανού μας πολιτικού μηχανικού κ. Γιάννη Κυριακάκη.

  • Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σάς αναγγείλουμε πως τα έργα προχωρούν με ικανοποιητικό ρυθμό. Ήδη έχουν κατασκευαστεί στο μεγαλύτερο μέρος τους οι νέες σύγχρονες τουαλέτες, στον πίσω προαύλειο χώρο τού σχολείου και γίνονται εργασίες αποκατάστασης τών βλαβών τής σκεπής, καθώς και το γκρέμισμα εσωτερικών τοίχων.

   Το όλο εγχείρημα εντάσσεται στην προσπάθεια που καταβάλλουμε να συντηρήσουμε και να αναδείξουμε ένα ιστορικό κτίριο τού χωριού μας, στο οποίο πήραν τα πρώτα ψήγματα τής γνώσης και τής γραφής αρκετές γενιές συγχωριανών μας. Ταυτόχρονα, θα δημιουργηθεί ένας χώρος σύγχρονος και λειτουργικός, που τόσο λείπει από το χωριό μας.

   Το κόστος για την πρώτη φάση τού έργου ανέρχεται σε σαρανταέξι χιλιάδες (46.000) ευρώ. Χάρις στις συγκινητικές οικονομικές προσφορές σας, για τις οποίες και δημόσια θερμά σάς ευχαριστούμε, έχει συγκεντρωθεί ένα σεβαστό ποσόν. Δεν είναι όμως, αρκετό να καλύψει το συνολικό κόστος τού έργου. Τα μέλη τών συμβουλίων τών συλλόγων μας (Χίου, Αττικής και Αμερικής) κάνουν έκκληση στους συχωριανούς μας να συνδράμουν οικονομικά για την αποπληρωμή τού έργου

Φωτογραφίες Νίκος Πιτσιλός


© Φιλοπρόοδος 'Ομιλος Κουρουνίων Χίου,    Κουρούνια, Χίος  -  Kourounia, Chios