Ειδήσεις-Ενημέρωση-Γεγονότα

Γηγενείς-Ομογενείς σημειώσατε «Χ»

Το γήπεδο ποδοσφαίρου στα «Μαλάγγια» γνώρισε το φετινό καλοκαίρι μοναδικές πιένες. Ουρά τα αυτοκίνητα με τους...φανατικούς φιλάθλους όλων των ηλικιών που παρακολούθησαν με ενδιαφέρον και πάθος τούς ποδοσφαιρικούς αγώνες ανάμεσα στους ...νέους ή σχεδόν νέους Κουρουνιώτες και Εγρηγοριανούς του ζουν μόνιμα στην Ελλάδα κι εκείνους που ζουν στο εξωτερικό.

Η ηλικιακή σύνθεση των ομάδων ήταν ποικίλη, αφού στην ίδια ομάδα συμμετείχαν εικοσάρηδες μέχρι 55-ντάρηδες. Οι τελευταίοι μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες μας, επέδειξαν μεγαλύτερο πάθος απο τους νεότερους. Τέτοιο ήταν το πάθος και η αυταπάρνηση των ποδοσφαιριστώ για την ομάδα που δεν έλειψαν οι τραυματισμοί, ευτυχώς όχι σοβαροί.

Συγκεκριμένα έγιναν δύο αγώνες στα Μαλάγγια. Στον ένα αγώνα νίκησαν οι «γηγενείς» και στον άλλο οι «ομογενείς». Πάνω από 120 άτομα (παίκτες και θεατές) συμμετείχαν στους αγώνες αυτούς.

Το φαινόμενο τού χουλιγκανισμού δεν παρατηρήθηκε ανάμεσα στους θεατές. Μερικοί μάλιστα ήταν ιδιαίτερα προβληματισμένοι για το ποια ομάδα θα υποστηρίξουν, αφού εκτός από την...εντοπιότητα στην ...αντίπαλη ομάδα υπήρχαν φίλοι και συγγενείς.

Φυσικά παίκτες και θεατές εξήντλησαν το πάθος τους κατά τη διάρκεια τού ποδοσφαιρικού αγώνα. Μετά το τέλος του, αν εξαιρέσει κανείς κάποια σχόλια περιπαιχτικά που είναι αναμενόμενα σ' αυτές τις περιπτώσεις, συμπαίκτες και αντίπαλοι αγκαλιασμένοι γιόρτασαν το γεγονός στην ταβέρνα «Αριούσιος» με ανάλογη κρασοκατάνυξη.

Η δίψα για το δημοφιλές άθλημα ήταν τέτοια που οι ομάδες έδωσαν αγώνα και σε γήπεδο με χόρτο, στις εγκαταστάσεις τού Αίπους.

Η Ομάδα των ομογενών

Διακρίνονται όρθιοι από αριστερά: Τάκης Κατσαρός, Γιώργος Μαραντίδης, Γιάννης Λιάπης, Γιώργος Ν. Σπανός και Γιάννης Κεφάλας.

Καθιστοί: Σωτήρης Λιάπης, Στέλιος Κατσαρός, Παντελής Κατσαρός, Δημήτρης Λιάπης και Γιώργος Λιάπης


© Φιλοπρόοδος 'Ομιλος Κουρουνίων Χίου,    Κουρούνια, Χίος  -  Kourounia, Chios