Ειδήσεις-Ενημέρωση-Γεγονότα

Αριούσιος εφραίνει καρδίαν ανθρώπου


Να, λοιπόν, που ο "Αριούσιος" φόρεσε τα... καλά του κι έκανε την πρώτη δημόσια εμφάνισή του. Κομψός, ντροπαλός, χωρίς τυμπανοκρουσίες και περιττές φανφάρες, αποκαλύφθηκε μπροστά μας ένα ζεστό Σαββατιάτικο βράδυ τ' Αυγούστου στα Κουρούνια, παραμονές της Παναγιάς. Κι η αποκάλυψη αυτή επιβεβαίωσε, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, πως τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα αν κάποιοι τα κάνουν όραμά τους. Αν πιστέψουν πως αυτό το όραμά, παρά τα ανυπέρβλητα εμπόδια, μπορεί να υλοποιηθεί. Αν αυτή τους την πίστη μπορέσουν και την μεταδώσουν και σ' άλλους κι αν όλοι μαζί πιστέψουν πως τίποτα δεν είναι αδύνατο αν το θέλεις πραγματικά.

Αγαθή τύχη για τον τόπο μας να υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι που οραματίζονται το, για πολλούς, ριψοκίνδυνο, το ακατόρθωτο, που αναλαμβάνουν να το υλοποιήσουν με επιτυχία. Επιτυχία που έρχεται με αργά αλλά σταθερά βήματα.

Ένα τέτοιο βήμα ήταν και η πρώτη εμφιάλωση τής ποικιλίας "Αυστηρός" τού "Αριούσιου οίνου" που οινοποιήθηκε από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, για λογαριασμό τής εταιρείας "Αριούσιος" Α.Ε.

Η οινοποίηση έγινε από την παραγωγή σταφυλιών τής περιοχής τής Αμανής και κυρίως από τούς νέους αμπελώνες τής εταιρείας, τον προηγούμενο χρόνο, το 2005 δηλαδή. Η προσπάθεια οινοποίησης είναι πειραματική (όπως αναφέρεται στη σχετική ετικέτα των μπουκαλιών) και το τελικό παραγόμενο προϊόν από τις συγκεκριμένες ποικιλίες ασφαλώς και δεν θα είναι το ίδιο με αυτό που δοκιμάσαμε εκείνο το βράδυ και ενθουσιαστήκαμε από το πλούσιο άρωμα, τη φρουτώδη γεύση, το βαθύ του χρώμα.

Η μικρή παραγωγή έδωσε, όπως ήταν αναμενόμενο, και περιορισμένο αριθμό μπουκαλιών Αριούσιου οίνου. Δύο χιλιάδες είναι όλα κι όλα τα μπουκάλια που βγήκαν στην κατανάλωση. Είναι όλα αριθμημένα και αποτελούν συλλεκτική σειρά.

Με την ευκαιρία τής πρώτης κυκλοφορίας εμφιαλωμένου "Αριούσιου οίνου" η εταιρεία κυκλοφόρησε καλαίσθητες αναμνηστικές συλλεκτικές κασετίνες εκατό   κασετίνες   συνολικά),  που  είναι  επίσης  αριθμημένες.  Η  κάθε  μία

Αριούσιος οίνος

Φωτογραφία: Αριούσιος Α.Ε.


© Φιλοπρόοδος 'Ομιλος Κουρουνίων Χίου,    Κουρούνια, Χίος  -  Kourounia, Chios