Ειδήσεις-Ενημέρωση-Γεγονότα

Ανακαίνιση Δημοτικού σχολείου Κουρουνίων

Με γοργούς ρυθμούς πραγματοποιείται η πρώτη φάση τής ανακαίνισης τού Δημοτικού Σχολείου Κουρουνίων. Είναι ένα έργο που, ως γνωστόν, γίνεται με πρωτοβουλία τών πολιτιστικών συλλόγων τών Κουρουνιωτών και το οποίο συντονίζει και επιβλέπει το Διασυλλογικό Όργανο τών Απανταχού Κουρουνιωτών.

Το κόστος για την ολοκλήρωση τών εργασιών τής πρώτης φάσεως, ανέρχεται στο ποσόν τών 46.000 € και συγκεντρώθηκε από τις συγκινητικές προσφορές τών συγχωριανών μας που βρίσκονται διασπαρμένοι στα τέσσερα σημεία τού ορίζοντα, καθώς και από προσφορές του Δήμου Αμανής ( πήραμε ήδη έξι χιλιάδες ευρώ και πήραμε υπόσχέση ότι θα εισπράξουμε άλλα έξι χιλιάδες ευρώ) και από κοινωφελή ιδρύματα (από το ίδρυμα Γ. & Π. Κουγιούλη που πρόσφερε για το σκοπό αυτό οκτώ χιλιάδες ευρώ).

Το κόστος τής επισκευής επιβαρύνθηκε σημαντικά γιατί από την αποψίλωση τής ψευδοροφής προέκυψε επιτακτική η ανάγκη αλλαγής τής στέγης. Η αλλαγή αυτή δεν ήταν προγραμματισμένη στην αρχική μελέτη. Το επιπλέον κόστος ανέρχεται στο ποσόν των εικοένα χιλιάδων ευρώ. Για τη συγκέντρωση αυτού του ποσού και τού ποσού που θα απαιτηθεί για τη δεύτερη φάση τού έργου, το Διασυλλογικό Όργανο σε στενή συνεργασία με τον Φιλοπρόοδο Όμιλο Κουρουνίων Χίου, που επιμελείται τού έργου, αποφάσισε να πραγματοποιήσει μια λαχειοφόρο αγορά. Το έπαθλο για τον τυχερό είναι ένα αυτοκίνητο. Το αυτοκίνητο θα κερδίσει ο λαχνός, ο αριθμός τού οποίου θα συμπέσει με το πρώτο αριθμό τής κλήρωσης τού Λαϊκού Λαχείου που θα κληρώσει την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2007.

Μετά από αίτημα τού Διασυλλογικού Οργάνου τη διακίνηση και τη διαχείριση τών λαχνών προσφέρθηκε να κάνει η ταμίας τού Συλλόγου Κουρουνιωτών Εγρηγοριανών Χίου Αττικής  κα Φωφώ

Μαυρουκάκη, την οποία και δημόσια το Διασυλλογικό όργανο την ευχαριστεί.

Ο "Αυλόγυρος" κάνει έκκληση σε όλους τούς Κουρουνιώτες και τούς φίλους τους να ενισχύσουν όσο μπορούν περισσότερο αυτή τη λαχειοφόρο αγορά για να συγκεντρωθεί το απαραίτητο ποσόν που χρειάζεται για να ολοκληρωθεί η ανακαίνιση τού Δημοτικού Σχολείου Κουρουνίων.

Είναι βέβαιο πως κι αυτή τη φορά οι Κουρουνιώτες θα αποδείξουν έμπρακτα την αγάπη τους για τον τόπο και θα υπερκαλύψουν το κόστος της δαπάνης για την ανακαίνιση τού Σχολείου. Στόχος μας είναι να ξανακάνουμε το Σχολειό μας ένα πραγματικό στολίδι για το χωριό μας, όπως ήταν πάντα.

Πηγή ενημέρωσης: εφημερίδα "Αυλόγυρος"

© Φιλοπρόοδος 'Ομιλος Κουρουνίων Χίου,    Κουρούνια, Χίος  -  Kourounia, Chios