Ειδήσεις-Ενημέρωση-Γεγονότα

Πλακόστρωση της Λόντζας


Χρόνια τώρα γράφαμε πως πρόκειται να αλλάξει μορφή η μικρή πλατεία στο κέντρο τού Κάτω Χωριού, η Λόντζα. Χρόνια προαναγγέλλαμε την πλακόστρωσή της και ποτέ δεν είχαμε δει ολοκληρωμένο αυτό το έργο.

Να, όμως, που έφτασε το πλήρωμα τού χρόνου και η μικρή πλατεία τού χωριού μας, αλλά μεγάλη στην καρδιά και την ψυχή μας, αφού συνδέεται με πλήθος παιδικών αναμνήσεων, άλλαξε όψη. Σύμφωνα με πληροφορίες τής στήλης τον περασμένο Φεβρουάριο έγινε η πλακόστρωση της.

Η αποπεράτωση αυτού τού έργου αναθάρρησε μέσα μας την ελπίδα για την ολοκλήρωση και τού άλλου μεγάλου -τού μεγαλύτερου και σημαντικότερου- έργου τού δρόμου τού Κάτω Χωριού. Πού ξέρετε, όλα μπορούν να συμβούν στη ζωή μας.

Με αφορμή την πλακόστρωση τής Λόντζας να επαναφέρουμε αυτό που και άλλοτε είχαμε υποστηρίξει απ' αυτή τη στήλη. Πως, δηλαδή, τα χωριά μας θα άλλαζαν όψη αν τα δρομάκια τους τα πλακοστρώναμε. Θα αποκτούσαν μια ιδιαίτερη φυσιογνωμία μια αισθητική ταυτότητα. Είχαμε μεταφέρει, μάλιστα, ιδέα που ακούσαμε από άλλον και την οποία υιοθετήσαμε ανεπιφύλακτα και την επικροτήσαμε ενθέρμως. Να αναλάβει ο καθένας από μας τα έξοδα τής πλακόστρωσης τού τμήματος τού δρόμου που περνά έξω από το σπίτι του. Έτσι θα εξοικονομηθούν οι απαραίτητοι πόροι για το έργο αυτό και θα απεμπλακούμε από τα πολύπλοκα γρανάζια τής κρατικής μηχανής που εξαγγέλλει ένα έργο σήμερα και το υλοποιεί, αν το υλοποιήσει, μετά από μια δεκαετία. Ας το σκεφτούμε ξανά και καλύτερα. Πιστεύουμε πως το κόστος δεν είναι απαγορευτικό και τα οφέλη απείρως μεγαλύτερα!

η Λόντζα

η Λόντζα πλακοστρωμένη

(Φωτοφραφίες Νίκος Πιτσιλός)

Πηγή ενημέρωσης: εφημερίδα "Αυλόγυρος"

© Φιλοπρόοδος 'Ομιλος Κουρουνίων Χίου,    Κουρούνια, Χίος  -  Kourounia, Chios