Ειδήσεις-Ενημέρωση-Γεγονότα

Λιμνοδεξαμενή Κουρουνίων


Τοποθετήθηκε ο θεμέλιος λίθος και ξεκίνησαν οι εργασίες για τη κατασκευή της λιμνοδεξαμενής στη θέση "Ρουχούνι" του Δημοτικού Διαμερίσματος Κουρουνιων του Δήμου Αμανής.

Συγκεκριμένα στις 26 Σεπτεμβρίου 2006, ημέρα που πανηγυρίζουν τα Κουρούνια -Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου- μετά τη Θεία Λειτουργία, παρουσία του Βουλευτή Χίου κ. Ι. Πίττα, των υποψηφίων Δημάρχων Αμανής κ.κ. Γ. Χρίτη και Σ. Γεντή, των Νομαρχιακών συμβούλων κ. Α. Τσούνη και Λ. Λύκου, έγινε ο αγιασμός από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Χίου και τοποθετήθηκε ο θεμέλιος λίθος, από το Νομάρχη Χίου κ. Πολύδωρο Λαμπρινούδη.

Πρόκειται για έργο ζωτικής σημασίας για την περιοχή, το οποίο πέρασε μέσα από τα τεράστια γρανάζια της γραφειοκρατίας, αφού υπήρξε μια σειρά από καταγγελίες!! - λόγω NATURE κ.λ.π.- και το οποίο μόλις πριν από μια εβδομάδα, πήρε το πράσινο φως από τη Δασική Υπηρεσία Χίου

Σύμφωνα με τη δήλωση του κατασκευαστή η χωρητικότητα της λιμνοδεξαμενής θα είναι περίπου 30.000 κ.μ. νερού.

Ποσότητα η οποία θεωρείται αρκετή για να βοηθήσει στην αναμπέλωση της περιοχής και γενικότερα στην ανάπτυξη του αγροτικού τομέα, αφού έχει είδη ξεκινήσει η δραστηριοποίηση στην περιοχή των κατοίκων και της ανώνυμης εταιρείας "Αριούσιος Α.Ε."

Φωτογραφία: Νίκος Πιτσιλός

Πηγή ενημέρωσης: εφημερίδα "η Αμανή"

© Φιλοπρόοδος 'Ομιλος Κουρουνίων Χίου,    Κουρούνια, Χίος  -  Kourounia, Chios