Ειδήσεις-Ενημέρωση-Γεγονότα

Το δημοτικό σχολείο περιμένει τις προσφορές σας


Δημοσιεύουμε αυτή τη φωτογραφία για τούς Κουρουνιώτες όλης της γης. Ιδιαίτερα για τις γενιές του '60 και τού '70, που πήραν τα πρώτα ψήγματα τής γνώσης στις αίθουσες αυτού του Δημοτικού Σχολείου. Είναι ντροπή μας να στέκει έτσι βουβό και εγκαταλειμμένο, με τα σημάδια τού χρόνου εμφανή στους τοίχους, τη σκεπή, τις πόρτες και τα παράθυρά του.

Ο σεβασμός στην ιστορία μας είναι υποχρέωση όλων. Και το κτίριο που σκέπασε κάτω απ' τη στέγη του τα παιδικά μας όνειρα, είναι ένα κομμάτι τής δικής μας ιστορίας την οποία οφείλουμε όλοι να την κρατήσουμε ζωντανή.

Σάς υπενθυμίζουμε ότι έχει ανοιχτεί ειδικός λογαριασμός για το σκοπό αυτό (Εθνική Τράπεζα 190/797962-23) και έχει συσταθεί επιτροπή διαχείρισης τού ποσού και επίβλεψης τών έργων που θα γίνουν για τη συντήρηση και προβολή τού Σχολείου.

Είναι αλήθεια ότι η ανταπόκριση δεν ήταν ανάλογη τών προσδοκιών μας. Χωρίς φυσικά να λείπουν οι σημαντικές προσφορές, όπως αυτή που έγινε από το Σύλλογο Κουρουνιωτών Εγρηγοριανών Χίου τού Ohio (χιλίων δολαρίων USA στη μνήμη τής Αργυρώς Κοτσάτου) με προτροπή τού προέδρου του κ. Ιωάννη Βορριά.. Το παράδειγμά τους ας το μιμηθούμε και άλλοι και ας συνεισφέρουμε ανάλογα με τις δυνάμεις μας για την ολοκλήρωση αυτού τού έργου.

Δημοτικό σχολείο Κουρουνίων

Εμφανή τα σημάδια τής εγκατάλειψης στο σχολείο μας


Πηγή ενημέρωσης: εφημερίδα "Αυλόγυρος"

© Φιλοπρόοδος 'Ομιλος Κουρουνίων Χίου,    Κουρούνια, Χίος  -  Kourounia, Chios