Ειδήσεις-Ενημέρωση-Γεγονότα

Παραποτάμιος


Είναι γνωστή η παρθένα φυσική ομορφιά τού Κουρουνιώτικου ποταμού. Όπως είναι γνωστόν πως στα σχέδια τών Συλλογικών φορέων ήταν να ολοκληρωθεί ο αγροτικός δρόμος παράλληλα με το ποτάμι, που και τούς κατοίκους θα εξυπηρετήσει για να φτάσουν στα κτήματά τους και την ομορφιά τού Κουρουνιώτικου ποταμού θα αναδείξει.

Δύο μεγάλα τμήματα αγροτικού δρόμου υπάρχουν αυτή τη στιγμή που εξυπηρετούν ως ένα σημείο την παραποτάμια διαδρομή. Το ένα, το παλιό, από το Λιβάδι μέχρι τη θάλασσα και το άλλο, σχετικά πιο νέο, από το γεφύρι στα Παλιάμπελα μέχρι τα χωράφια τής Παναγιάς. Το τελευταίο αυτό κομμάτι επειδή δεν χρησιμοποιείται συχνά έχει υποστεί σημαντικές ζημιές από τα νερά της βροχής κυρίως. Παρά ταύτα η χάραξη υπάρχει και με μικρό κόστος μπορεί να αποκατασταθεί.

Το πρόβλημα είναι στο μικρό κομμάτι (πεντακόσια μέτρα περίπου) από τα χωράφια τής Παναγιάς μέχρι το Λιβάδι. Και μιλάμε για πρόβλημα γιατί εκεί υπάρχουν τεράστια ριζιμιά βράχια ένθεν και ένθεν από τις όχθες τού ποταμού στη θέση που ονομάζεται "Βουή τα Γκρεμά", που η προσπέρασή τους είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Σε πρόσφατη επιτόπια επίσκεψη που έγινε από διευρυμένη αντιπροσωπεία με την παρουσία χειριστή εκσκαφικού μηχανήματος αποφασίστηκε για να αποφευχθεί το δύσκολο σημείο να γίνει ένα τόξο παράκαμψης με χάραξη τού δρόμου από ψηλά και επανένωσή του στο Λιβάδι.

Για το σκοπό αυτό υποβλήθηκε αίτημα στο Δήμο και είμαστε στην ευχάριστη θέση να σάς ανακοινώσουμε πως για το έργο αυτό εγκρίθηκε πίστωση 6.000 € από τον προϋπολογισμό τού Δήμου για το 2005. Ο "Αυλόγυρος" δημόσια ευχαριστεί το Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο για την έγκριση αυτού τού κονδυλίου.

Το έργο αυτό είναι πολύ σημαντικό όχι μόνο για το χωριό μας. Για το λόγο αυτό το Τοπικό Συμβούλιο το έχει εντάξει στα έργα πρώτης προτεραιότητας στον προϋπολογισμό τού 2006. Συνεπώς κάθε άλλος αγροτικός δρόμος για το έτος 2006 θα πρέπει να μπει σε δεύτερη μοίρα και να διατεθούν τα κονδύλια που αντιστοιχούν στους αγροτικούς δρόμους για το Δημοτικό μας Διαμέρισμα, στο παραποτάμιο δρόμο. Αυτό ήταν άλλωστε και η δέσμευση τού Αντιδημάρχου.

Το έργο αυτό δεν είναι σημαντικό μόνο για το Διαμέρισμά μας, αλλά για όλο το Δήμο, αφού η ανάδειξη τής φυσικής ομορφιάς ενός τόπου δεν προβάλει μόνο τον συγκεκριμένο τόπο αλλά ολόκληρο το Δήμο.

Πηγή ενημέρωσης: εφημερίδα "Αυλόγυρος"

© Φιλοπρόοδος 'Ομιλος Κουρουνίων Χίου,    Κουρούνια, Χίος  -  Kourounia, Chios