Φιλοπρόοδος Όμιλος Κουρουνίων Χίου

Ειδήσεις-Δραστηριότητες

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας 2007

Κάτω από το άγρυπνο βλέμμα τού επιβλητικού Παντοκράτορος, τού Παναγιωτάκη, και τη γαλήνια μορφή τού προστάτη τού χωριού μας Αγίου Ιωάννου τού θεολόγου, οι Κουρουνιώτες γιόρτασαν την πρώτη συλλογική εκδήλωση τού 2007 σαν μια οικογένεια.

Συγκεκριμένα την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2007, στην αίθουσα τού Εκκλησιαστικού Μουσείου στα Κουρούνια, έγινε η καθιερωμένη κοπή τής πρωτοχρονιάτικης πίτας τού Φιλοπρόοδου Ομίλου Κουρουνίων Χίου.

Η κοπή της πίτας έγινε αμέσως μετά από την Κυριακάτικη θεία Λειτουργία. Βοηθούντος και τού ανοιξιάτικου καιρού, βρέθηκαν αρκετοί για την εποχή Κουρουνιώτες κυρίως από την πόλη τής Χίου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Νομαρχιακός Σύμβουλος και καλός φίλος τού χωριού μας κ. Αχιλλέας Τσούνης, και ο Αντινομάρχης κ. Νύχτας.

Παρόντα, φυσικά, και τα μέλη τού Δ.Σ. (πλην τού προέδρου ο οποίος την ίδια μέρα παρίστατο στην κοπή τής πίτας τού Συλλόγου των Αθηνών).

Τη πίτα έκοψε ο εφημέριος τού χωριού μας πατέρας Παναγιώτης Σκυριώτης. Τυχερή της χρονιάς η κα Σοφία Τακτικού, στην οποία έπεσε το φλουρί. Να σημειώσουμε ότι και πέροι το φλουρί έπεσε στην οικογένεια, αφού έτυχε στο σύζυγο της Γιώργο.

Στιγμιότυπο απο την κοπή της πίτας

(Φωτογραφίες: Νίκος Πιτσιλός)


© Φιλοπρόοδος 'Ομιλος Κουρουνίων Χίου,    Κουρούνια, Χίος  -  Kourounia, Chios