Σύλλογος Κουρουνιωτών - Εγρηγοριανών Χίου

Ειδήσεις-ΔραστηριότητεςΓενική Συνέλευση της 6/3/2005

Την Κυριακή 6 Μαρτίου 2005, στις 11 π.μ. πραγματοποιήθηκε η τακτική εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση τού Συλλόγου στην αίθουσά του, Πειραιώς 43 στον τέταρτο όροφο.

Το Δ.Σ. τού Συλλόγου από τον προηγούμενο χρόνο έχει αποφασίσει πριν από τη Γενική Συνέλευση να τελεί στην παρακείμενη εκκλησία τών Αγίων Αναργύρων, στην πλατεία Κουμουνδούρου επιμνημόσυνο δέηση για την ανάπαυση τών ψυχών τών Κουρουνιωτών και Εγρηγοριανών που άφησαν την τελευταία τους πνοή στην Αττική.

Να σημειώσουμε πως σ' αυτή τη σεμνή τελετή, που γίνεται για να τιμήσουμε τούς νεκρούς μας οι περισσότεροι συγχωριανοί μας έλαμψαν… με την απουσία τους.

Μετά το μνημόσυνο τα μέλη τού Συλλόγου μετέβησαν στην αίθουσα για την πραγματοποίηση τής Γ.Σ.

Αφού επετεύχθη (με μεγάλη δυσκολία αλήθεια) η απαιτούμενη απαρτία (το ένα τρίτο τών ταμειακώς τακτοποιημένων μελών), εξελέγη προεδρείο για να διευθύνει τη συζήτηση. Συγκεκριμένα εξελέγησαν δια βοής ο Γεώργιος Β. Κεφάλας ως πρόεδρος, ο Πέτρος Ι. Μοσχούρης ως γραμματέας και ο Γιάννης Ν. Ζαννής ως μέλος.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο πρόεδρος τής Γ.Σ. ο οποίος, αφού έκανε ένα σύντομο χαιρετισμό στα μέλη τού Συλλόγου, έδωσε το λόγο στον πρόεδρο τού απερχομένου συμβουλίου κ. Στέλιο Μιχαλάκη για να κάνει τον απολογισμό τού συμβουλίου του.

Ο κ. Στέλιος Μιχαλάκης στον απολογισμό που έκανε είπε:

"Φίλες και φίλοι, αγαπητά μέλη τού Συλλόγου

Εκ μέρους τού Δ.Σ. σάς καλημερίζω και σάς ευχαριστώ, που ανταποκριθήκατε στην πρόσκλησή μας για την τακτική εκλογοαπολογιστική Γ.Σ. μας.

Δεν θα ήθελα και πάλι να αναφερθώ στη μειωμένη συμμετοχή των μελών μας στο κορυφαίο διοικητικό όργανο του Συλλόγου. Συνηθίσαμε πλέον. Απλά υπενθυμίζω την υποχρέωση που έχουμε όλοι   να   συμμετέχουμε   σ'   αυτού   τού   είδους  τις  διοικητικές

εκδηλώσεις. Είναι εκδηλώσεις που δεν έχουν μόνο τυπικό χαρακτήρα. Για να έχει, δηλαδή, ο Σύλλογος μιαν έξωθεν νομιμοφάνεια. Κατά την άποψή μου οι Γενικές Συνελεύσεις έπρεπε -και θα μπορούσαν να είναι- εκδηλώσεις κοινωνικής συμμετοχής, στις οποίες τα μέλη μας εκτός από την ενημέρωση τους από τούς Συμβούλους θα μπορούσαν να κάνουν την κριτική τους στο Συμβούλιο, να καταθέσουν τις απόψεις τους να ακούσουν αντίθετες απόψεις. Και από τον συγκερασμό πολλών απόψεων είναι βέβαιο ότι όλοι γινόμαστε καλύτεροι.

Πριν αρχίσω τον απολογισμό τών πεπραγμένων αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω τα μέλη τού απερχομένου Διοικητικού Συμβουλίου έναν- έναν ξεχωριστά, διότι άλλος λίγο και άλλος περισσότερο με βοήθησαν να φέρουμε όλοι μαζί εις πέρας, το δύσκολο έργο που μάς αναθέσατε. Και είναι η προσπάθεια αυτή, αξιέπαινη, γιατί, όπως και στο παρελθόν έχω υποστηρίξει, όλοι ανεξαιρέτως είναι εργαζόμενοι και ο ελεύθερος χρόνος τους είναι εξαιρετικά περιορισμένος.

Θέλω να σταθώ και να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον απερχόμενο Αντιπρόεδρο του Συλλόγου κ. Δημήτρη Καρούση, για τα όσα μέχρι σήμερα σημαντικά έχει προσφέρει στο Σύλλογο απ' όποια θέση κι αν τον υπηρέτησε. Θέλω, όμως, να τον ευχαριστήσω και για έναν άλλο λόγο. Γιατί με την απόφασή του να μην εκτεθεί εκ νέου ως υποψήφιος για το Διοικητικό Συμβούλιο αφήνει λαμπρό το πεδίο στους νέους μας.

Ευχαριστίες οφείλω και στον Ταμία τού Συλλόγου κ. Μανώλη Παντελέων, που και αυτός για εντελώς διαφορετικούς λόγους (οικογενειακούς και επαγγελματικούς) δεν θα εκτεθεί ως υποψήφιος για το νέο Συμβούλιο. Τού ευχόμαστε κάθε επιτυχία σε ότι κι αν κάνει. Είμαστε βέβαιοι, ότι η ενασχόλησή του με τα κοινά τον ωφέλησε πολλαπλά και είναι σίγουρο ότι απ' όπου κι αν βρίσκεται, στα μέτρα των δυνατοτήτων του, θα προσφέρει πάντα για το καλό των χωριών μας.

Τέλος  θέλω  και  δημόσια  να  ευχαριστήσω  την  Γραμματέα  του


© Φιλοπρόοδος 'Ομιλος Κουρουνίων Χίου,    Κουρούνια, Χίος  -  Kourounia, Chios