Σύλλογος Κουρουνιωτών - Εγρηγοριανών Χίου

Ειδήσεις-ΔραστηριότητεςΗ πρωτοχρονιάτικη γιορτή τού Συλλόγου - 2006

Την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2006, στη μεγάλη αίθουσα τού έβδομου ορόφου τού γνωστού παραλιακού ξενοδοχείου Κοράλλι, στο παλαιό Φάληρο, έγινε η καθιερωμένη κοπή της πίτας τού Συλλόγου.

Πλήθος Κουρουνιώτες και Εγρηγοριανοί και πολλοί φίλοι τού Συλλόγου βρέθηκαν εκεί. Ανάμεσά τους, ξεχωριστές παρουσίες που τίμησαν την εκδήλωσή μας, ο πρόεδρος τής Ομοσπονδίας Χιακών Σωματείων Αττικής κ. Αργύρης Κοκκινάκης, ο αντιπρόεδρος της Χιακής Αδελφότητας Αττικοβοιωτίας "ο Κοραής" κ. Αντώνης Χλωρός, ο πρόεδρος τών αποφοίτων τού Λιβανείου Γυμνασίου Χίου κ. Ματθαίος Τσουπάκης, ο πρόεδρος τών Κουρουνιωτών Ευβοίας κ. Αθανάσιος Αλεξανδρής και πολλές αντιπροσωπείες μελών από άλλα Αμανίτικα σωματεία τής Αττικής.

Οι Κουρουνιώτες και Εγρηγοριανοί που βρέθηκαν εκεί, αντάλλαξαν ευχές, έσφιξαν τα χέρια, επικοινώνησαν. Είπαν για τα παλιά, σχολίασαν τα καινούρια. Και κατά τούτο, όπως είπε και ο πρόεδρος τού Συλλόγου στο σύντομο χαιρετισμό του, είναι σημαντικές αυτού του είδους οι εκδηλώσεις, αφού δίνουν την ευκαιρία στα μέλη και τούς φίλους του να συναντηθούν από κοντά να βρεθούν πρόσωπο με πρόσωπο, να ανταλλάξουν καρδιακές ευχές.

Η γιορτή ξεκίνησε με βυζαντινούς ύμνους και παραδοσιακά κάλαντα, που απέδωσε υπέροχα η βυζαντινή χορωδία του κ. Χάρη Νταραβάνογλου, πρωτοψάλτη τού ιερού ναού του Αγίου Σπυρίδωνος Πειραιώς.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος τού Συλλόγου κ. Στέλιος Μιχαλάκης ευχήθηκε στους προσκεκλημένους για τον καινούργιο χρόνο και ενημέρωσε τα μέλη και τούς φίλους του για τις δραστηριότητες που προγραμματίζονται από το Σύλλογο αυτό το μήνα.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις βραβεύσεις τών παιδιών τών συγχωριανών μας που πέτυχαν να εισαχθούν στα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα τής χώρας.

Μετά το χαιρετισμό τού προέδρου έγινε η κοπή της πίτας. Το φλουρί αντιπροσώπευε, όπως πάντα, αναμνηστικό δώρο από το Σύλλογο για τον τυχερό. Καλότυχη τής χρονιάς φέτος ήταν η Σοφία Καρούση. Ο "Αυλόγυρος" τής εύχεται να είναι πάντα τυχερή.

Στο δεύτερο μέρος τής γιορτής έγινε η απονομή των επαίνων στους νέους Κουρουνιώτες και Εγρηγοριανούς πού πέτυχαν στα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Να σημειώσουμε, ότι ο έπαινος συνοδευόταν από την προσφορά από το Σύλλογο τού ιστορικού και φωτογραφικού λευκώματος με τίτλο "Με τών ανθρώπων τις μνήμες" και ενός συμβολικού χρηματικού ποσού, που ήταν προσφορά, στο μεγαλύτερο μέρος του, από τον αντιπρόεδρο τής Χιακής Αδελφότητος Αττικοβοιωτίας "Ο Κοραής" κ. Αντώνη Χλωρό.

Τα παιδιά που βραβεύτηκαν ήταν:

  • Ο Στέφανος Αντωνίου, γιος τού Πέτρου Αντωνίου και τής Γιούλης Βασιλειάδου εισήχθη στο Τμήμα Αυτοματισμού των Τ.Ε.Ι Χαλκίδας.
  • Ο Γιάννης Γεντής, γιος τού Σταμάτη και τής Ματούλας Γεντή εισήχθη στη Σχολή Μηχανικών τής Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Χίου.
  • Ο Μόδεστος-Παναγιώτης Κοτσάτος, γιος τού Σταμάτη Κοτσάτου και τής Γεωργίας Καρακύκλα εισήχθη στο τμήμα Δημόσιας Διοίκησης τού Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών.
  • Η Μαρία Λωρή κόρη τού Δημήτρη Λωρή και τής Δέσποινας Κατσαρού από τα Κουρούνια εισήχθη στο τμήμα Διοίκησης Ιδρυμάτων Υγείας και Πρόνοιας τών ΤΕΙ Καλαμάτας
  • Ο Γιώργος Μιχαλιός, γιος τού Χρήστου Μιχαλιού και τής Άννας Σαρρή εισήχθη στο Οικονομικό τμήμα τής Νομικής σχολής Αθηνών.
  • Η Δανάη Ξενάκη, κόρη τού Γιάννη Ξενάκη και τής Καλλιόπης Μιχαλάκη εισήχθη στο τμήμα Γαλλικής Φιλολογίας τής Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών.
  • Η Ιωάννα Παπαδημητρίου, κόρη τού Δημήτρη Παπαδημητρίου και τής Παρούλας Παπαδημητρίου-Γεντή από τον Εγρηγόρο, εισήχθη στο τμήμα εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών τού Παν/μιου Θεσσαλονίκης.
  • Ο Βασίλης Χαμέτης, γιός τού Γιώργου Χαμέτη και τής Ελένης Χαμέτη-Παντελάκη από την Ποταμιά και τα Κουρούνια αντίστοιχα εισήχθη στο τμήμα αυτοματισμών τών ΤΕΙ Αθηνών.

Με την ολοκλήρωση τών βραβεύσεων έκλεισε η όμορφη αυτή γιορτή που οργάνωσε ο Σύλλογος για τον καινούργιο χρόνο.


© Φιλοπρόοδος 'Ομιλος Κουρουνίων Χίου,    Κουρούνια, Χίος  -  Kourounia, Chios