Εισαγωγή


Τα Κουρούνια

Καλώς ήρθατε στον δικτυακό τόπο των Κουρουνίων, Χίου.

Αυτός ο δικτυακός τόπος φτιάχτηκε με πρωτοβουλία του

ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΥ ΟΜΙΛΟΥ KΟΥΡΟΥΝΙΩΝ ΧΙΟΥ.

Δέν κατασκευάστηκε απο επαγγελματίες του χώρου, αλλά απο ερασιτέχνες. Ερασιτέχνες που είχαν μεράκι και πολύ αγάπη γι' αυτό τον τόπο, τα Κουρούνια. Η μόνη ανταμοιβή τους είναι η χαρά της ενασχόλησης με το χωριό τους και ότι άλλο έχει σχέση με αυτό. Αν το πετύχαμε ή όχι αυτό θα το κρίνετε εσείς. Ζητάμε πάντως, εκ των προτέρων την κατανόησή σας για ατέλειες ή παραλείψεις, που αναπόφευκτα θα υπάρχουν. Οι παρατηρήσεις σας είναι ευπρόσδεκτες και θα βοηθήσουν στην βελτίωση του δικτυακού κόμβου.

Σκoπός του δεν είναι η τουριστική προβολή του τόπου, όπως συνηθίζεται σ' αυτού είδους τους κόμβους, αλλά η δημιουργία ενός επιπλέον δίαυλου επικοινωνίας των απανταχού της γης Κουρουνιωτών - κυρίως των μεταναστών - με τον τόπο καταγωγής τους. Συγχωρείστε μας, αλλά δεν απευθύνεται σε αυτόν που περιμένει να δει τουριστικούς οδηγούς, καταλόγους με ενοικιαζόμενα δωμάτια, πολυτελή ξενοδοχεία, εξωτικές παραλίες και μαγευτικά ηλιοβασιλέματα. Απ' όλα αυτά μόνα τα τελευταία θα συναντήσετε στο χωριό μας. Και κάτι ακόμη. Μια παρθένα φύση που σου χαρίζετε απλόχερα, όπως και η ανυπόκριτη αγάπη τών κατοίκων του.

Απευθύνεται πρωτίστως στον Κουρουνιώτη και στην Κουρουνιώτισσα που ίσως θα ήθελε, μια "βόλτα" να κάνει στις παιδικές του αναμνήσεις, ένα κεράκι ν' "ανάψει" στον ’η Γιάννη, απ' τα εξωκκλήσια μας να "ακούσει" την καμπάνα να σημαίνει. Την νοσταλγία τού μετανάστη γι' αυτό το "ζεστό" και "αγαπησιάρικο" τόπο, ίσως μπορέσει να απαλύνει.

Σκοπός του είναι επίσης, να ενημερώνει με ειδήσεις και γεγονότα που αφορούν στην "κοινωνία" των Κουρουνίων, στην Χίο, στην Ελλάδα, στην Αμερική και όπου αλλού στην γη, κι αν βρίσκεται, όσο μικρή κι αν είναι.

Απευθύνεται φυσικά και στον ξένο επισκέπτη, που ίσως κάποτε ο δρόμος του τον φέρει στα μέρη μας και θα ήθελε να γνωρίζει μερικά πράγματα για αυτόν. Να συμμεριστεί τις προσπάθειες που κάνουμε να κρατήσουμε τον τόπο μας ζωντανό, να διατηρήσουμε τις παραδόσεις μας, να διαφυλάξουμε την κληρονομιά των προγόνων μας, να καταγράψουμε σημαντικά ή ασήμαντα, ιστορικά και λαογραφικά, γεγονότα. Να μας δώσει την ευκαιρία να τον "φιλέψουμε" με τα αγνά και φιλόξενα αισθήματά μας και να τον κεράσουμε απ' το περίφημο Κουρουνιώτικο κρασί, το ονομαστό από τούς αρχαίους χρόνους ως "Αριούσιο νέκταρ" γνωστό και ως "αριούσιος οίνος". Καλό ταξίδι στις φιλόξενες σελίδες του.

Kourounia, the small beautiful village located in North-western Chios island, North Aegean Sea, Greece. Kourounia belongs to the Municipality of Amani. At Kourounia they produce the famous ariousios wine, which is well known from the ancient times as ariousios nectar. The village consists from two neighbourhoods "kato xorio" and "ftenado."

We apologise because the English version of kourounianet.gr site is still under construction. But at least you can enjoy the pictures from

the neighbourhoods of Kourounia 1,  2   Agalatou beach   the country side 1,  2   the museum 1,  2,  3,  4,   old stamps   the church  

the country chapels 1,  2,  3,  4,  5,  6,  7 

Με την ευγενική χορηγία της Profal A.E

xorigos

Για καλύτερα αποτελέσματα παρακαλούμε ρυθμίστε την οθόνη σας σε ανάλυση 1024 Χ 768 pixels


© Φιλοπρόοδος 'Ομιλος Κουρουνίων Χίου,    Κουρούνια, Χίος  -  Kourounia, Chios