Σύλλογος Κουρουνιωτών - Εγρηγοριανών Χίου

Συλλογικές Μνήμες: Πρωτοποριακή πολιτιστική παρουσία της νεολαίας

Μέρος Τέταρτο

Σ' αυτό το κείμενο θα μελετήσουμε την περίοδο 1982-1984 κατά την οποία το Δ.Σ. τού Συλλόγου στελεχώνεται από νέα μέλη, που την αγάπη τους για τον τόπο και τον νεανικό τους ενθουσιασμό τα μετουσιώνουν σε πρωτοπόρα πολιτιστική προσφορά και παρουσία. Ο Σύλλογός μας κατά την περίοδο αυτή ευτύχισε να συγκαταλεγεί ανάμεσα στους πρώτους πολιτιστικούς Συλλόγους τής Χίου και μέσα στους πρώτους λογίζεται μέχρι σήμερα.

Το 1982 είναι ένας ακόμη σημαντικός σταθμός στην ιστορία τού Συλλόγου μας. Η ενεργός και ποικιλόμορφη δράση τών νέων, από υπεύθυνες διοικητικές θέσεις, τού δίνει άλλη πνοή. Γίνεται το εφαλτήριο για να εξακοντισθεί ο Σύλλογός μας στην κορυφή τών πολιτιστικών δρώμενων της Χιακής παροικίας τών Αθηνών.

Το δεύτερο Δ.Σ. συγκαλεί τακτική εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση, που γίνεται την Κυριακή 21 Μαρτίου 1982, στις αίθουσες τού φροντιστηρίου "Ακάδημος". Από τις αρχαιρεσίες αυτές προκύπτει το τρίτο Δ.Σ., το οποίο συγκροτήθηκε σε σώμα στην πρώτη συνεδρίασή του, στις 26 Μαρτίου 1982, με την παρακάτω σύνθεση:
Πρόεδρος Ιωάννης Π. Κυριακάκης
Αντιπρόεδρος Μαίρη Ι. Βορριά
Γεν. Γραμματέας Πέτρος Ι. Μοσχούρης
Ταμίας Νίκος Μ. Κατσαρός
Εφορος Δημ. Σχέσεων Γρηγόρης Σ. Μίχαλος
Εφορος Νεολαίας Μαρκέλλα Σ. Σιταρά
Μέλη Βασίλης Ι. Βουρνούς, Δημήτρης Ι. Καρούσης, Δημήτρης Σ. Κυριακάκης

Η έφορος νεολαίας δίδα Μαρκέλλα Σιταρά, μερικούς μήνες αργότερα υπέβαλε την παραίτησή της για προσωπικούς λόγους και τη θέση της κατέλαβε ο πρώτος επιλαχών σύμβουλος κ. Ισίδωρος Π. Κατσαρός.

Ο μέσος όρος ηλικίας των μελών τού νέου Δ.Σ., δεν ξεπερνά τα 35 χρόνια. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την συνύπαρξη παλαιών και νέων μελών προσδίδει σ' αυτό το συμβούλιο άλλη προοπτική. Ο ενθουσιασμός των νέων καθοδηγείται από την εμπειρία των μεγαλυτέρων κι αυτός ο ενθουσιασμός συμπαρασύρει τούς μεγαλύτερους σε δυναμική παρουσία.

Οι τομείς δραστηριοτήτων που θέτει το νέο Δ.Σ., όπως προκύπτουν από τα πρακτικά τών συνεδριάσεων του (πρακτικό 42/2) είναι:

  1. Η ανεύρεση οικονομικών πόρων πλήν τών συνδρομών τών μελών.
  2. Η άμεση επαφή με τον πρόεδρο και το κοινοτικό συμβούλιο τής κοινότητας Κουρουνίων, με σκοπό την από κοινού μελέτη τών προβλημάτων και το συντονισμό τών ενεργειών για την επίλυσή τους.
  3. Η ανεύρεση οικονομικών πόρων πλήν τών συνδρομών τών μελών.
  4. Η άμεση επαφή με τον πρόεδρο και το κοινοτικό συμβούλιο τής κοινότητας Κουρουνίων, με σκοπό την από κοινού μελέτη τών προβλημάτων και το συντονισμό τών ενεργειών για την επίλυσή τους.
  5. Η άμεση παράσταση στο Νομάρχη και τούς βουλευτές τής Χίου, από κοινού με τα συμβούλια και τών άλλων βορειοχωρίτικων Συλλόγων με σκοπό την άσκηση πιέσεως για την επίλυση χρονιζόντων κοινών προβλημάτων τών χωριών μας (τηλέφωνα, συγκοινωνίες,
Μέρος 4ο Σελίδα: 1 2 3 4 5

© Φιλοπρόοδος 'Ομιλος Κουρουνίων Χίου,    Κουρούνια, Χίος  -  Kourounia, Chios