Σύλλογος Κουρουνιωτών - Εγρηγοριανών Χίου

Χορευτικό τμήμα


Χορευτικό
Χορευτικό

Φωτογραφίες απο τις εκδηλώσεις του χορευτικού τμήματος

Η πρώτη παρουσία χορευτικού τμήματος του Συλλόγου έγινε στις 3 Μαρτίου 1979 στο ξενοδοχείο "Χανδρής"

Το 1989 συγκροτείται απο τον Σύλλογο τμήμα παραδοσιακού χορού. Οι νέες και οι νέοι του Συλλόγου μας (και όχι μόνο) έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν παραδοσιακούς χορούς του τόπου μας με την ευθύνη και καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου κ. Χρήστου Θεολόγου.

Μετά απο σκληρή και επίπονη δουλειά επέρχεται η αναγνώριση και η καθιέρωση. Το χορευτικό τμήμα εκτός απο τις εκάστοτε εκδηλώσεις του Συλλόγου στις οποίες συμμετέχει, δέχεται πολλές προσκλήσεις για να εμφανισθεί σε ποκίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις διαφόρων φορέων.

Το 1992 το χορευτικό τμήμα αποκτά δικές του πανέμορφες παραδοσιακές στολές, πιστά αντίγραφα απο το λαογραφικό μουσείο Αργέντη στη Χίο.


Οι νέες και νέοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο χορευτικό να επικοινωνήσουν με τον κ. Μανώλη Παντελέων (τηλ. 2291-0-25761, 6945947767). Τα μαθήματα γίνοναται κάθε Κυριακή , ώρα 16:00 στήν αίθουσα του Συλλόγου (Πειραιώς 43, 4ος όροφος) υπο την καθοδήγηση της δασκάλας παραδοσιακών χορών κας Αθανασίας Χριστοδούλου. Η πρόσκληση αυτή απευθύνεται στούς νέους και απο τούς άλλους συλλόγους των χωριών της Αμανής.. Στόχος είναι να δημιουργηθεί μια δυναμική χορευτική ομάδα καύχημα για τα χωριά της Αμανής.

Χορευτικό Χορευτικό

© Φιλοπρόοδος 'Ομιλος Κουρουνίων Χίου,    Κουρούνια, Χίος  -  Kourounia, Chios